KUNSTOUTE ZUNDERT 2018 is alweer voorbij!

Stichting Beeldend Centrum Zundert organiseerde wederom de Kunstroute Zundert. Op 19 en 20 mei 2018 hebben veel mensen kunnen genieten van het werk van 25 kunstenaars op 16 verschillende locaties.

In de grote zaal 'Bij Ons' in de Molenstraat was de overzichtstentoonstelling van het centrale thema; 'stapelen'.

Volg de Kuntroute Zundert ook op facebook en instagram

Nieuwschierig? Download hier de flyer, poster.


Debbie Nijland wint Publieksprijs 2018

Door: Janny Mathijssen   dinsdag 22 mei 11:38 - 2018 


ZUNDERT - Het bestuur van Stichting Beeldend Centrum Zundert maakt bekend dat de Publieksprijs 2018 van Kunstroute Zundert is gewonnen door beeldend kunstenaar Debbie Nijland uit Klein Zundert.


Met meer dan 48% van de stemmen waren haar kunstwerken, presentatie en gastvrijheid favoriet bij de bezoekers die keuze hadden uit 26 kunstenaars op 16 prima verzorgde locaties. Kunstroute Zundert werd afgelopen weekend gehouden.

"Mijn werk is groot, kleurrijk, soms wat schreeuwerig, rauw en minder toegankelijk. Bezoekers kregen op hun vrije dag in één klap alle ellende van een heel jaar NOS Journaal voorgeschoteld. Mensen waren soms aangeslagen, ontroerd. Dat het werk 'binnen komt' is een compliment voor me. De bezoeker heeft massaal op mijn werk en atelier gestemd en daar ben ik ze buitengewoon dankbaar voor", aldus de winnares.

De winnares hoeft volgend jaar geen contributie te betalen en ontvangt bovendien eeuwige roem. Maar iedereen is het meest benieuwd welk thema Debbie voor de centrale expositie in 2019 in petto heeft, want als winnares mag zij die bepalen.